Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Papírmasé kreatív hobbi képes leírás - Kreatív hobbi.tlap.hu
részletek »

Papírmasé kreatív hobbi - Kreatív hobbi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kreativhobbi.tlap.hu » Papírmasé kreatív hobbi
Keresés
Találatok száma - 7 db
Farsangi álarc készítése

Farsangi álarc készítése

Az egyszerű jelmezek koronája az álarc, amely rejtélyessé, romantikussá, igazán karneválivá teszi farsangi megjelenésünket. Álarcot vásárolhatunk, de kis munkával készíthetünk is ránk szabott darabot.

Légballon papírmasé technikával

Légballon papírmasé technikával

Szeretnék egy légballont a gyerekszobába. Hogyan lehet papírmasé technikával gömböt készíteni? Kétféle módja is van a papírmasé technikának, mindkettőt bemutatjuk most a léggömb elkészítésénél. Egyszerű, de sajnos a száradási idő miatt, sokáig eltarthat az elkészítése.

Papírmasé

Papírmasé

Életelemük az alkotás, mint önmegvalósítási mód. Ez adja számukra azt a nélkülözhetetlen, heurisztikus élményt, melyben egyszerre van jelen az izgalom, a boldogság, a szépség, a megnyugvás, a teljesség ritka pillanata. Minden gyerekben ott rejlik az a sajátos titok, mely elindítja az alkotó gondolkodás folyamatát, s az én feladatom segíteni őket, hogy ebben önmaguk lehessenek. Ezt próbáltuk megvalósítani a különféle kézműves technikák alkalmazása során /papírmasé, agyagozás, mozaik, festés másképp/, melyek remélem sokak örömére eredményesen kapcsolhatók a magyar, a matematika és a környezetismeret tanításához.

Papírmasé massza házilag

Papírmasé massza házilag

Ha jól tudom a papírmaséporral valami masszaszerű anyagot lehet kapni, amivel szobrászkodni kell. Nos, ez egy elég hasznos tulajdonsága lehet a pornak, főleg ha sima felületeket akarunk csinálni, de azt kell mondjam, hogy mindez papírral, csirízzel és egy kis idővel elérhető otthon is, szóval számomra a marhadrága papírmasépor ezennel teljesen feleslegessé vált.

Papírmasé tárgyak és más papírságok készítése

Papírmasé tárgyak és más papírságok készítése

Pásztor Zoltán vagyok. Szeretném mással is megosztani azt a kevéske tapasztalatot, amit ezen a terepen megismertem. Egy lakóotthonban dolgozom olyan fiatalokkal, akik az általunk épített világban nem találják a helyüket. Ők az én segítőim és tanítóim is egyben... Az itt készített tárgyak papírból,csirizből a hagyományos technikával és papírpépből készülnek

Papírmasé technika

Papírmasé technika

Ezzel a technikával viszonylag könnyen és olcsón készíthetünk használati, vagy dísztárgyakat. A gyurmához hasonlóan különböző állatokat, figurákat is formálhatunk a papírmasé masszából. Az alapanyagok könnyen beszerezhetőek, illetve házilag előállíthatóak, nagyobb kézügyesség sem szükséges, mégis fejlesztheti a gyerekek, felnőttek kézügyességét.

Papírmasé velencei maszk

Papírmasé velencei maszk

Ha szereted a hobbitechnikákat, akkor ez az oldal neked szól. Sok érdekes és egyedi megoldás található a lapon. Papírmaséból egy velencei maszk elkészítését követhetjük végig lépésről-lépésre képekkel illusztrálva.

Tuti menü