Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mozaik kreatív hobbi képes leírás - Kreatív hobbi.tlap.hu
részletek »

Mozaik kreatív hobbi - Kreatív hobbi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kreativhobbi.tlap.hu » Mozaik kreatív hobbi
Keresés
Találatok száma - 8 db
A mozaik leírása

A mozaik leírása

A mozaik kis lapocskákból összerakott kép. A mozaiklapokat cementalapozásba, vakolatba vagy más nedves, összetartó anyagba nyomkodva rögzítik a falon. Már Mezopotámiában is alkalmazták. A nedves agyagfalba kúpokat nyomkodtak, amelyek korong formájú talpa ornamentális hatást tett. A görögök geometrikus padlómozaikjaikhoz a kövek mellett már színes üveget is alkalmaztak. Az ókeresztény falmozaikok színes üvegből készültek. Bizáncban drágaköveket és gyöngyöket is használtak.

A mozaikkészítés alapjai

A mozaikkészítés alapjai

Az oldal célja, hogy minden más információforrás nélkül el tudd sajátítani a mozaikkészítés fogásait. Így megspórolhatsz ezzel foglalkozó könyveket (a művészeti könyveket nem...), illetve tanfolyamokat. Bár az oldalon már most is sok információ található, ezeknek a feltételeknek még nem tesz maradéktalanul eleget. Elinduláshoz már elegendő.

Csontos Kemény Katalin mozaikművész

Csontos Kemény Katalin mozaikművész

Mozaik a térre hangolva - A te otthonodba milyen mozaik illene? Kerámia mozaik? Üveg mozaik? Esetleg egy kőmozaik, vagy egy mozaik antikolt márványból? Választásodat ingyenes tervezéssel segítjük.

ElzaMozaik

ElzaMozaik

Hat éve ismerkedtem meg a mozaik technikával, amikor egyik utazásom során Jaffán véletlenszerűen betértem egy kis mozaikstúdióba, ahol hihetetlen látvány fogadott. Szebbnél szebb tükrök, vázák, tálak üvegmozaik díszítéssel, faliképek kőmozaikból. A művész ott dolgozott a kicsiny stúdió hátterében és Ő maga kínálta eladásra a munkáit a belépő kíváncsiskodóknak.

Fülöp Márta - Mozaikvilág

Fülöp Márta - Mozaikvilág

Függőségem történetét tükrözi az oldal :) .... Részletekkel, gondolatokkal, érzésekkel, tapasztalatokkal és persze sok-sok képpel. Alkotásaim képeit, leírásait, a saját mozaik-csempe-fuga hétköznapjaim színvilágát örökíteném itt meg, nap mint nap - remélem nem csak saját örömömre!

Mozaik vagy amit akartok - blog

Mozaik vagy amit akartok - blog

Mozaik vagy amit akartok. A Csiliben megalakul a mozaikos klub is, 2010 március 6.-án tartjuk az alakuló összejövetelt a tanfolyami foglalkozások után. A Csiliben nagy hangsúlyt fektetnek a klubéletre és támogatják azt. Sok éve működik sikerrel a foltkórosok és az üvegfestők klubja is.

Stone Design - Ölvedi Gabriella

Stone Design - Ölvedi Gabriella

Kövezett utcácskák, közel-keleti szín- és hangulatvilág, nem hétköznapi technika. Röviden így jellemezhetőek azok az egyedi mozaikképek, amelyek szombattól kezdve egy héten keresztül láthatók Budapesten. Ölvedi Gabriella Izraeli Mozaikok című kiállítására a Jom Ha'acamut, az izraeli Függetlenség Napja alkalmából kerül sor a Bethlen téri Oneg Sabbat Klub rendezésében.

Üvegmozaik bolt

Üvegmozaik bolt

150 féle szín számtalan színkeverési variációval. A pasztell színárnyalatoktól az extravagáns színkombinációig minden lehetséges. Típusok: -Egyszínű lapok, Gyári keverékek, Márványos hatásúak, Kavicsmozaik, Buborékmentes, Transparens, Kristálymozaikok, Arany, ezüst, kagyló mozaikok.

Tuti menü