Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mandala kreativ hobbi képes leírás - Kreatív hobbi.tlap.hu
részletek »

Mandala kreativ hobbi - Kreatív hobbi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kreativhobbi.tlap.hu » Mandala kreativ hobbi
Keresés
Találatok száma - 7 db
A mandala eredete

A mandala eredete

A mandala a kozmosz illetve különféle istenek hindu vagy buddhista vallási ábrázolása. Elkészítési folyamata maga is egyfajta meditatív szertartás. A szó, az ősi indiai szent nyelvből, a szanszkritból származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong. Más vélemény szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll. Eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető, ahol ma is, évezredek óta használják meditációs technikákhoz, gyakorlatokhoz.

Gyönyörű, festett mandalák

Gyönyörű, festett mandalák

Gyönyörű, festett mandalák - Energetizáló, festett mandalák, amelyek lendületet adnak és segítenek céljaid elérésében. Hangulatossá teszik a környezetet, gyógyító erejük van. Mindig új erőt nyerhetsz, ha ránézel. Adhatod ajándékba, vagy lehet a sajátod.

Kelet kincsei: a mandalák

Kelet kincsei: a mandalák

A mandala egy szimmetrikus alakzatokból összeálló meditációs kép, alapelemei a geometrikus formák (gömb, kör, négyzet, stb.), melyeket különböző szimbólumok egészítenek ki. A kép alapja egy kiindulási pont, mely az elkészült mandalán már láthatatlan. A kiindulási pont a kép elkészülte után már láthatatlan, magában hordozza a mandala célját, de csak mint lehetőség. A köré rajzolt alakzatok jelképezik a kívánt cél elérésének útját. Minden, a kiindulási pont köré rajzolt forma egy-egy szimbólum.

Mandala készítés videó

Mandala készítés videó

A videón a mandalakészítés egy technikáját sajátíthatjuk el. Ezzel az egyszerű mandalakészítő módszerrel mindig más és más csodálatos képet készíthetünk, amelyeknek csak a képzeletünk szabhat határt...

Mandalakészítés az üvegfestés és a selyemfestés technikáival

Mandalakészítés az üvegfestés és a selyemfestés technikáival

A mandala a teljesség, az élet, az egység és a világegyetem spirituális megjelenítése. A keleti kultúrákban a mandalafestés sok ezer év óta használt ősi meditációs technika. S ez a technika nekünk is megteremti a lehetőséget arra, hogy ráébredjünk igaz önvalónkra, és bepillanthassunk a gondolaton túli lét világába. Többféle módszerrel is elkészíthetjük mandalánkat, most azt mutatjuk be, hogy milyen érzés a selyemfestés és az üvegfestés technikájával megfesteni személyes világunkat.

Nemez mandalák

Nemez mandalák

Mandala - Neked! Míves mandalák tárháza Neked és szeretteidnek. Festett, kézműves és digitális mandalák, melyeket Te is elkészíthetsz! Az oldalon megtalálható és letölthető a Kaleider - nevű kiváló program, mely mandala készítésre is alkalmas!

Saját mandala készítése

Saját mandala készítése

Minden ember tudatalattijában benne van a mandala, mint őskezdet az élet kialakulása. Az Ember életében ma is meghatározó, és elengedhetetlen a mandalák jelenléte. Akkor is, ha nem tudunk róla, vagy nem akarja, ennek tényét elfogadni. Belső késztetésre készíthetünk mandalát én is elkészítettem a sajátomat. Mindenkit bíztatok erre a különleges, nagyszerű tevékenységre. Az igazi mandala az embernek a sajátja, maga tervezi, szerkeszti és kivitelezi. A készítő önmagát adja, mandalája őt magát tükrözi.

Tuti menü