Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kreatív hobbi linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Kreatív hobbi képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: kreativhobbi.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 222 db
18 pontban a papírra varrásról

18 pontban a papírra varrásról

18 pontban a papírra varrásról: az oldal összefoglalja a papírra varrás technikájának fontosabb lépéseit, információkat és ötleteket ad. Kellemes tervezgetést és precíz varrogatást kívánok.

350-féle decoupage szalvéta

350-féle decoupage szalvéta

Kreatív hobby, játék, ajándék webáruház. Itt található az ország egyik legnagyobb decoupage szalvéta és natúr fadoboz kínálata. Ezeken kívül festékek, ragasztók, lakkok, gyöngyök, ékszeralkatrészek, valamint a legnépszerűbb hobbitechnikák alapanyagai. Óvodák, iskolák, kézűves táborok és foglalkozások részére 10% árengedményt adunk! Ha valamit nem talál meg a választékunkból, írja meg az igényét és mi néhány napon belül árajánlatot küldünk az adott termékre. Nézze meg a saját készítésű és egyéb ajándéktárgyainkat is!

3D keresztszemes

3D keresztszemes

A 3D keresztszemesek új dimenziót nyitnak azoknak a kézimunkázóknak, akik újdonságra vágynak, és akik a hagyományos technikával valami teljesen mást szeretnének alkotni. Hagyományos textilre hímezve, hagyományos alapanyagokkal és keresztszemes mintaleírásokkal is készíthetsz látványos dolgokat.

5 húsvéti dekorációs tipp kint és bent!

5 húsvéti dekorációs tipp kint és bent!

Közeleg a húsvét itt az ideje feldíszíteni otthonunkat, kertünket. Íme, néhány ötletes húsvéti dekorációs tipp! A húsvét kicsik és nagyok számára is egy csodás ünnep, hiszen ekkor már kint tavasz van, csicseregnek a madarak, süt a nap, így természetes hogy szeretjük a húsvétot. Érdemes feldíszíteni otthonunkat is, hiszen annyi szép színes virág és apró dekorációs ötlet közül választhatunk, és főleg a gyerekek és a hozzánk érkező vendégek miatt is érdemes csinosítani környezetünket.

9 könnyen elkészíthető húsvéti dísz

9 könnyen elkészíthető húsvéti dísz

A húsvéti nagytakarítás, ablakpucolás és sütés-főzés közben ne felejtsük le, hogy a lakás díszbe öltöztetése is fontos. Nem azért, hogy villoghassunk vele a szomszédok, vagy barátok előtt, hanem, mert jó érzést kelt az emberben, emlékezteti rá, hogy itt a tavasz!

A batikolásról

A batikolásról

A batikolás egy nagyon egyszerű és rendkívül sokrétű textílfestési technika. Az alapok könnyen elsajátíthatók. Kisérletezési lehetőség határtalan. Készíthetünk használati tárgyakat, pl. terítőt, párnát... Festhetünk gyönyörű színpompás batikfestményeket.

A foltvarrás története

A foltvarrás története

A foltvarrás (foltmozaik, patchwork) története igen régi, valószínűleg a szövés feltalálásának idejére esik. A szükség, a szegénység hozta létre, amely során praktikus darabokat készítettek a megszőtt anyagdarabokból. Az első foltvarró asszonyok minden folton-folt takarójukat kézi varrással készítették.

A makramé alapjai

A makramé alapjai

A makramé arab eredetű szó, jelentése fátyol, kendőcske. Ez a kézimunka jóval időszámításunk előtt alakult ki az asszírok rojtcsomózásos technikájából. Európába a mórok hozták be, először Spanyolországban, majd Olaszországban terjedt el, végül az egész európai kontinensen. A makraméból készített tárgy nem rugalmas, leginkább dekoratív faliképek, divatékszerek, táskák, lámpák, függő virágtartók és karkötők készítése jellemző erre a technikára. A munkák durva pamutfonalból, kenderből és jutából, valamint szintetikus fonalból készülhetnek. A makramé az 1960-as években vált népszerű kézimunkafajtává és iparművészeti ággá Európában és Amerikában.

A mandala eredete

A mandala eredete

A mandala a kozmosz illetve különféle istenek hindu vagy buddhista vallási ábrázolása. Elkészítési folyamata maga is egyfajta meditatív szertartás. A szó, az ősi indiai szent nyelvből, a szanszkritból származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong. Más vélemény szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll. Eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető, ahol ma is, évezredek óta használják meditációs technikákhoz, gyakorlatokhoz.

Hirdetés
A mozaik leírása

A mozaik leírása

A mozaik kis lapocskákból összerakott kép. A mozaiklapokat cementalapozásba, vakolatba vagy más nedves, összetartó anyagba nyomkodva rögzítik a falon. Már Mezopotámiában is alkalmazták. A nedves agyagfalba kúpokat nyomkodtak, amelyek korong formájú talpa ornamentális hatást tett. A görögök geometrikus padlómozaikjaikhoz a kövek mellett már színes üveget is alkalmaztak. Az ókeresztény falmozaikok színes üvegből készültek. Bizáncban drágaköveket és gyöngyöket is használtak.

A mozaikkészítés alapjai

A mozaikkészítés alapjai

Az oldal célja, hogy minden más információforrás nélkül el tudd sajátítani a mozaikkészítés fogásait. Így megspórolhatsz ezzel foglalkozó könyveket (a művészeti könyveket nem...), illetve tanfolyamokat. Bár az oldalon már most is sok információ található, ezeknek a feltételeknek még nem tesz maradéktalanul eleget. Elinduláshoz már elegendő.

A selyemfestés története

A selyemfestés története

Selyem - különleges anyag, sokan a szövetek királynőjének tartják. Finom, lágy, puha tapintású, mégis légiességéhez képest erős. Könnyen festhető, s a fehér alapanyagon az egyszerű fekete tusvonalaktól kezdve a legszínesebb árnyalatok kavalkádja is jól mutat.

A szalvétatechnika alapjai - videóval

A szalvétatechnika alapjai - videóval

Webáruházunkban videós segítséget nyújtunk a szalvétatechnika alapjainak elsajátításához. Ezenkívül előre összeállított kezdőcsomagokat is találsz, melyekben minden szükséges kellék benne van, hogy elkészíthesd első alkotásodat a szalvétatechnika segítségével. Ha már belejöttél, rengeteg szalvétából válogathatsz a további alkotások megvalósításához.

A Tiffany lámpákról

A Tiffany lámpákról

Ez az oldal azért jött létre, hogy a Tiffany-lámpák csodálatos és változatos világát bemutassa. A Tiffany-lámpákat kiváló tulajdonsága, hogy mindenféle stílussal remekül kombinálható, mivel kiemeli az adott stílus jellegzetességeit. A legigényesebb művészi szintet is könnyedén elérik, ezért kiváló lakberendezési tárgyak.

A varrás alapjai ingyen

A varrás alapjai ingyen

Kreatív ötletek, tippek a varráshoz, ruhaátalakításokhoz, varrás tanuláshoz. Ingyen varrótanfolyam: A varráshoz szükséges alapvető információkat sajátíthatod el az Ingyenes Varrótanfolyam Sorozat segítségével. Tanácsot ad az elinduláshoz ha már van saját varrógéped, vagy hamarosan lesz, ám ha egyszerűen csak érdekel, hogy mi vár Rád, ha majd egyszer Te is boldog varrógép tulajdonos leszel, akkor is segít a varrás első lépéseiben! Mivel találkozhatsz: Képekkel, részletes leírásokkal, igazi gyakorlati feladatokkal.

A világ legjobb gyöngyfűző oldala

A világ legjobb gyöngyfűző oldala

A Gyöngycsodák honlapot a testvérem készítette nekem. :) Itt láthatók a képeim és gyöngyfűzéseim. (A festmények eladók. Méretük általában 30 és 40 cm ill. 50 és 60 cm körüli.) Az üldögélő gyöngyállatkák a saját találmányaim technikájukkal, a négyfeléfűzéssel együtt. Mai napig is hálás vagyok érte, hogy a Cser Kiadó gondozásában megjelenhettek füzet alakban is. A búzakoszorú készítése adta az ötletet, hogy hoppá, hát ilyet gyöngyből is lehet! S megszülettek ezek a kedves állatkák, akikkel bábozni is lehet. Először Orrinca, aztán Morzsa, A két bors ökröcske, Aranyszőrű bárány, Békakirály, Róka koma és farkas koma, aztán a Kék madár, Tűzmadár, Kacor király, Misi mókus, Kutya úr és a többiek. Most meselényeken töröm a fejemet.

Amire a varráshoz szükség van!

Amire a varráshoz szükség van!

Ha még soha nem varrtál, itt a remek, soha vissza nem térő alkalom, hogy elkezd, s azok kedvéért, akik még teljesen kezdők, sorra veszünk minden fontos részletet. A mai alkalommal megtudhatod, mi mindent kell beszerezned ahhoz, hogy nekiláthass első munkáid egyikéhez. A legfontosabbak tehát a különféle varróeszközök és némi szerszám!

Tuti menü