Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húsvéti ötletek, dekorációk, tojásfestés képes leírás: Kulcsszó: - Tölcsér [2. oldal]
részletek »

Húsvéti ötletek, dekorációk, tojásfestés: Kulcsszó: - Tölcsér [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kreativhobbi.tlap.hu » Húsvéti ötletek, dekorációk, tojásfestés
Keresés
Találatok száma - 27 db
Kulcsszó: tojásfestés

Kulcsszó: tojásfestés

Közeleg a Húsvét ami nagyon jó alkalom arra, hogy kicsit több időt töltsünk együtt és jókat mulassunk. A tojásfestés is egy remek közös időtöltés lehet, ami nagyon felvillanyozza az óvodás korúakat. Meg lehet oldani egyszerűen is néhány matricával, de ez nem olyan izgalmas. Felvonultatok néhány ötletet, amivel varázslatossá tehetjük tojásfestős óráinkat.

Papírguriga nyuszi és filcnyuszi

Papírguriga nyuszi és filcnyuszi

Kreatív Anyabanya: Egy anyuka vagyok, aki szeret kreatívkodni. Megosztom Veled azokat az alkotásokat, amiket készítettem. Ezek nagy része bárki által elkészíthető. Találsz itt jelmezeket, recepteket, használati tárgyakat, játékokat, gyerekmeséket, lakberendezési ötleteket. Sok olyan kézimunkáról írok, melyet a gyerekekkel együtt is el lehet készíteni. Ezen kívül Tiffany lámpákat és házi bioszappant is készítünk, melyeket meg is vásárolhatsz. Ezekről is találsz leírást a blogban.

Természetes hatású, maradandó húsvéti díszek

Természetes hatású, maradandó húsvéti díszek

A húsvéti ünnepekre készülődve, egy könnyen elkészíthető dekorációval üde tavaszi hanghulatot varázsolhatunk környezetünkbe. Hagyományos és modern kézműves technikák alkalmazásával elegáns, természetes hatású, maradandó díszeket készíthetünk.

Természetes tojásfestékek

Természetes tojásfestékek

Az üzletekben kapható tojásfestékek, élelmiszerfestékek többségével szép, élénk színű húsvéti tojásokat készíthetünk. Sokan azonban idegenkednek e színezékektől, amelyek gyakorta olyan erősek, hogy a főtt tojásfehérjét is megfestik. Ezért gyűjtöttünk össze néhány természetes tojásfestéket, amelyek alapanyagai a legtöbb konyhában, kamrában vagy a kertben egyébként is megtalálhatók.

Tojásba öntött gyertya húsvétra

Tojásba öntött gyertya húsvétra

Tojáshélyba öntött gyertya húsvétra: Nagyon látványos kis dísze lehet az ünnepi asztalnak. Elkészítése nem igényel extra alapanyagokat, se kézügyességet, és tulajdonképpen időt sem!

Tojásdekoráció húsvétra.. / 10 tipp

Tojásdekoráció húsvétra.. / 10 tipp

1- Sokszínűen, szalaggal, virággal. 2- Lilák, virágdíszben. 3- Sárga, fehér pöttyökkel. 4- Natúr, felirattal. 5- Egy kis batikolás a petrezselyem levelek segítségével. 6- Szalag és frézia, édes. 7- Kétszínűek. 8- Sárgák, nárcisszal. 9- Egyszerűen megoldva. 10- Színes krepp papírral, még festeni sem kell.

Tojásfestés ripsz-ropsz

Tojásfestés ripsz-ropsz

A húsvét nemcsak Krisztus feltámadásának ünnepe, hanem magában hordozza a tavaszi megújulás, az újjászületés és a termékenység reményét is. Mi más jelképezhetné, fejezhetné ki igazán ezt a sokrétű üzenetet, mint a tojás! A tojásforma talán a legtökéletesebb a természetes alakzatok között, ezért a tojással együtt ilyenkor az új élet, a születés, a teremtés titkát is tovább ajándékozhatjuk. Talán ez az oka, hogy az emberiség a civilizáció hajnala óta egészen napjainkig szívesen fest, díszít, ajándékoz tojást. Tojást azonban nemcsak hagyománytiszteletből érdemes festeni, hanem azért is, mert kellemes elfoglaltság. Kiélhetjük kreatív hajlamainkat, meglepetést készíthetünk, játszhatunk az unokáinkkal, és elgondolkodhatunk azon, milyenek voltak a mi gyermekkorunk húsvétjai.

Tojásfestés természetes vegyületekkel

Tojásfestés természetes vegyületekkel

A színes, festett tojások szorosan kapcsolódnak a Húsvéthoz. A tojásfestés szép szokása ma már legtöbbször egyet jelent a készen vásárolt festett tojások beszerzésével vagy különböző festéktabletták felhasználásával. A boltokban kapható tojásfestékek élelmiszerszínezékeket tartalmaznak. Ilyen például a tartrazin (E102), a kinolinsárga (E104), a narancssárga S (E110), az azorubin (E122) vagy az indigó kármin (E132). Az élelmiszerszínezékekkel kapcsolatban bizalmatlanok vagyunk, néha okkal, néha pedig ok nélkül. Tény, hogy jobban kedveljük a természetes eredetű anyagokat és bizony némely mesterséges színezékek allergiás reakciókat válthatnak ki, az itthon forgalomban levők egy része a világ néhány országában be is van tiltva. A húsvéti ünnepekre mi természetes tojásfestési módszereket kínálunk.

Tojásfestési technikák

Tojásfestési technikák

Húsvét alkalmával szinte mindenhol festenek vagy díszítenek tojást. Kerülhet az ünnepi asztalra, de lehet a locsolók ajándéka is. Készíthetjük főtt tojásból, de ezt az ünnepek alatt jó, ha el is fogyasztjuk, de díszíthetünk kifújt tojásokat is, ezek hosszú ideig megőrizhetők.

Hirdetés
Tölcsér dekoráció Húsvétra

Tölcsér dekoráció Húsvétra

Húsvét ünnepét nem előzi meg olyan intenzív várakozás mint ahogy Karácsonyra hangol rá Advent időszaka. Mégis jó lehet egy kis felcsigázó dekoráció az ünnep előtt, olyanok mint amilyenek ezek a felfüggesztett színes tölcsérek.

Tuti menü