Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húsvéti ötletek, dekorációk, tojásfestés képes leírás - Kreatív hobbi.tlap.hu
részletek »

Húsvéti ötletek, dekorációk, tojásfestés - Kreatív hobbi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kreativhobbi.tlap.hu » Húsvéti ötletek, dekorációk, tojásfestés
Keresés
Találatok száma - 17 db
9 könnyen elkészíthető húsvéti dísz

9 könnyen elkészíthető húsvéti dísz

A húsvéti nagytakarítás, ablakpucolás és sütés-főzés közben ne felejtsük le, hogy a lakás díszbe öltöztetése is fontos. Nem azért, hogy villoghassunk vele a szomszédok, vagy barátok előtt, hanem, mert jó érzést kelt az emberben, emlékezteti rá, hogy itt a tavasz!

Csináld magad! Húsvéti dekoráció!

Csináld magad! Húsvéti dekoráció!

Az oldalon 5 ötletes dekorációs tippet találhatunk, hogy ne legyen unalmas és megszokott a környezet. Alkotásra fel! - Últetőkártyák, - Nyuszifül barkácsolás, - Tavaszi csicsergős hangulatban, - Cukros tojások, - Csokis csókok.

Frappáns ajándék a locsolóknak textilből!!

Frappáns ajándék a locsolóknak textilből!!

Talán egy textil tojás elsőre nem tunik túl izgalmas dolognak, de ha elárulom, hogy ennek a tojásnak rejtett zsebe is van, akkor mindjárt másképp hangzik. A kis zsebbe bele lehet rejteni ajándék csokit, esetleg a locsolkodó kisfiúknak egy kis pénzt.

Húsvét a lakásban

Húsvét a lakásban

Lakásunkban a nagytakarítás után ünnepi díszbe öltöztetjük az asztalt, a lakást. A néphagyomány és a modern lakberendezési eszközök segítségével belső egyensúlyunkat is megerősíthetjük. A húsvét a tisztaság, a belső lelki újjászületés, a lelki nagytakarítás időszaka is kellene hogy legyen. Ezért érdemes a környezetünkkel együtt ünneplőbe öltöztetnünk lelkünket is. Fontos, hogy a nyuszira, és más élő kisállatokra is megfelelően figyeljünk.

Húsvéti asztaldíszek, kopogtatók

Húsvéti asztaldíszek, kopogtatók

A kopogtató otthonunk bejárati ajtaját a húsvét színeivel játékosan feldíszíti, s ezzel öröm lesz a megérkezés. Az asztali dekoráció húsvéti hangulatot kelt az ebédlő asztalon és mosolyra ösztönzi az egész családot. A meglepetés kompozíció húsvéti tradicionális játékosságra ösztönzi az egész családot, amikor a tojásokat keresik a kert minden zugában.

Hirdetés
Húsvéti nyuszik papírból

Húsvéti nyuszik papírból

Bemutatunk pár papír nyuszi készítést, melyhez a mellékelt szabásmintákat kell csak kinyomtatni. Kisebb gyerekek a rózsaszín fülű nyuszit tudják meghajtogatni, majd felfújni a kinyomtatott négyzetből. A barna nyuszi összeállításánál pontos vágásra, hegy- és völgyhajtások horpasztására, és végül kis ragasztásra van szükség. A szürke nyuszi összeállítását a nagyobb gyerekeknek ajánljuk, mert sok aprólékos vágást és precíz ragasztást igényel.

Húsvéti tojásfestés ötletek gyerekeknek

Húsvéti tojásfestés ötletek gyerekeknek

Lassan itt a húsvét, ideje kigondolnunk, milyen szépséges tojásokkal várjuk idén a húsvéti locsolókat! Ezeket a dekoratív díszítéseket, már az óvodás kislányok is megpróbálhatják. Az oldalon húsvéti tojásfestési ötleteket találhatunk gyerekeknek.

Húsvéti tojástartó kosárkák és origami tojás

Húsvéti tojástartó kosárkák és origami tojás

Az alábbi táblázatban összegyűjtöttem egy-két egyszerűen elkészíthető, húsvéti tojástartó kosárkát. A mellékelt sablonokkal gyorsan egyszerűen dolgozhatunk. A kosarak díszítéséhet használhatjuk fantáziánkat,kreativitásunkat!

Húsvéti üvegmatrica sablonok

Húsvéti üvegmatrica sablonok

Honlapomon megosztom minták és sablon gyűjteményemet, mely nagy segítség lehet matrica-, üvegfestés és pergázás (papírcsipke) készítésénél. A kereső használatával könnyen eligazodhat a sablonok között, amelyek ezután letölthetőek.

Hirdetés
Kreatív húsvéti dekoráció

Kreatív húsvéti dekoráció

Az utolsó pillanatban jutott eszedbe, hogy elkészíts a húsvéti dekorációt? Íme néhány egyedi, kreatív húsvéti dekoráció, amit otthon házilag magad is elkészíthetsz. Remek szórakozás ez a gyerekeknek is, hiszen minden csöppség izgatottan várja már a nyuszit, a húsvéti tojásokat.

Kreatív tojásfestés

Kreatív tojásfestés

Kreatív tojásfestési módszerekkel és dekorációkkal nagyon szép húsvéti díszeket készíthetünk. Célszerű fa, műanyag, hab vagy kifújt tojásokat alkalmaznunk, mert ezek tovább tartanak, mint a főtt tojások. Ha igazi tojásokat festünk, alaposan mossuk meg őket, és lehetőleg természetes színezéket használjuk. A tojásfestés részletes előkészületei (tojás főzés, fújás, színezés) után íme néhány tipp egyedi tojások festéséhez és díszítéséhez..

Papírguriga nyuszi és filcnyuszi

Papírguriga nyuszi és filcnyuszi

Kreatív Anyabanya: Egy anyuka vagyok, aki szeret kreatívkodni. Megosztom Veled azokat az alkotásokat, amiket készítettem. Ezek nagy része bárki által elkészíthető. Találsz itt jelmezeket, recepteket, használati tárgyakat, játékokat, gyerekmeséket, lakberendezési ötleteket. Sok olyan kézimunkáról írok, melyet a gyerekekkel együtt is el lehet készíteni. Ezen kívül Tiffany lámpákat és házi bioszappant is készítünk, melyeket meg is vásárolhatsz. Ezekről is találsz leírást a blogban.

Természetes tojásfestékek

Természetes tojásfestékek

Az üzletekben kapható tojásfestékek, élelmiszerfestékek többségével szép, élénk színű húsvéti tojásokat készíthetünk. Sokan azonban idegenkednek e színezékektől, amelyek gyakorta olyan erősek, hogy a főtt tojásfehérjét is megfestik. Ezért gyűjtöttünk össze néhány természetes tojásfestéket, amelyek alapanyagai a legtöbb konyhában, kamrában vagy a kertben egyébként is megtalálhatók.

Tojásba öntött gyertya húsvétra

Tojásba öntött gyertya húsvétra

Tojáshélyba öntött gyertya húsvétra: Nagyon látványos kis dísze lehet az ünnepi asztalnak. Elkészítése nem igényel extra alapanyagokat, se kézügyességet, és tulajdonképpen időt sem!

Tojásdekoráció húsvétra.. / 10 tipp

Tojásdekoráció húsvétra.. / 10 tipp

1- Sokszínűen, szalaggal, virággal. 2- Lilák, virágdíszben. 3- Sárga, fehér pöttyökkel. 4- Natúr, felirattal. 5- Egy kis batikolás a petrezselyem levelek segítségével. 6- Szalag és frézia, édes. 7- Kétszínűek. 8- Sárgák, nárcisszal. 9- Egyszerűen megoldva. 10- Színes krepp papírral, még festeni sem kell.

Tojásfestési technikák

Tojásfestési technikák

Húsvét alkalmával szinte mindenhol festenek vagy díszítenek tojást. Kerülhet az ünnepi asztalra, de lehet a locsolók ajándéka is. Készíthetjük főtt tojásból, de ezt az ünnepek alatt jó, ha el is fogyasztjuk, de díszíthetünk kifújt tojásokat is, ezek hosszú ideig megőrizhetők.

Tölcsér dekoráció Húsvétra

Tölcsér dekoráció Húsvétra

Húsvét ünnepét nem előzi meg olyan intenzív várakozás mint ahogy Karácsonyra hangol rá Advent időszaka. Mégis jó lehet egy kis felcsigázó dekoráció az ünnep előtt, olyanok mint amilyenek ezek a felfüggesztett színes tölcsérek.

Tuti menü