Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húsvéti ötletek, dekorációk, tojásfestés képes leírás - Kreatív hobbi.tlap.hu
részletek »

Húsvéti ötletek, dekorációk, tojásfestés - Kreatív hobbi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kreativhobbi.tlap.hu » Húsvéti ötletek, dekorációk, tojásfestés
Keresés
Találatok száma - 27 db
5 húsvéti dekorációs tipp kint és bent!

5 húsvéti dekorációs tipp kint és bent!

Közeleg a húsvét itt az ideje feldíszíteni otthonunkat, kertünket. Íme, néhány ötletes húsvéti dekorációs tipp! A húsvét kicsik és nagyok számára is egy csodás ünnep, hiszen ekkor már kint tavasz van, csicseregnek a madarak, süt a nap, így természetes hogy szeretjük a húsvétot. Érdemes feldíszíteni otthonunkat is, hiszen annyi szép színes virág és apró dekorációs ötlet közül választhatunk, és főleg a gyerekek és a hozzánk érkező vendégek miatt is érdemes csinosítani környezetünket.

9 könnyen elkészíthető húsvéti dísz

9 könnyen elkészíthető húsvéti dísz

A húsvéti nagytakarítás, ablakpucolás és sütés-főzés közben ne felejtsük le, hogy a lakás díszbe öltöztetése is fontos. Nem azért, hogy villoghassunk vele a szomszédok, vagy barátok előtt, hanem, mert jó érzést kelt az emberben, emlékezteti rá, hogy itt a tavasz!

Asztaldísz ötletek kelkáposztával, szalmakalappal

Asztaldísz ötletek kelkáposztával, szalmakalappal

Nem nehéz a húsvéti asztalt vidámmá varázsolnunk, néhány hímestojás, tavaszi virágcsokor és kezdődhet is az ünneplés. Húsvéti dekoráció: asztaldísz ötletek kelkáposztával és szalmakalappal.

Csináld magad! Húsvéti dekoráció!

Csináld magad! Húsvéti dekoráció!

Az oldalon 5 ötletes dekorációs tippet találhatunk, hogy ne legyen unalmas és megszokott a környezet. Alkotásra fel! - Últetőkártyák, - Nyuszifül barkácsolás, - Tavaszi csicsergős hangulatban, - Cukros tojások, - Csokis csókok.

Fonal tojás, tojásgyertya, átlátszó tojás

Fonal tojás, tojásgyertya, átlátszó tojás

Húsvét közeledtével mindenki szeretné lakását tavaszi-, nyusziváró hangulatba öltöztetni. Íme, néhány ötlet, melyek elkészítésébe a gyerekeket is bátran bevonhatjuk. Fonal tojás, tojásgyertya, átlátszó tojás...

Frappáns ajándék a locsolóknak textilből!!

Frappáns ajándék a locsolóknak textilből!!

Talán egy textil tojás elsőre nem tunik túl izgalmas dolognak, de ha elárulom, hogy ennek a tojásnak rejtett zsebe is van, akkor mindjárt másképp hangzik. A kis zsebbe bele lehet rejteni ajándék csokit, esetleg a locsolkodó kisfiúknak egy kis pénzt.

Gyöngyös is, hímes is: gyönggyel díszített húsvéti tojás

Gyöngyös is, hímes is: gyönggyel díszített húsvéti tojás

Ez is egyfajta gyöngyös csomagolás, kifejezetten húsvétra. Türelmes, ügyeskezű, szorgalmas gyöngyözőknek:) Többségében könnyen elkészíthető, már ha az aprólékos, órákig tartó ragasztgatás könnyű hadműveletnek számít: csipesz, nem csöpögős pillanatragasztó, és már minta sem kell a hímestojáshoz, csak némi szépérzék, és persze jó sok idő:)

Húsvét a lakásban

Húsvét a lakásban

Lakásunkban a nagytakarítás után ünnepi díszbe öltöztetjük az asztalt, a lakást. A néphagyomány és a modern lakberendezési eszközök segítségével belső egyensúlyunkat is megerősíthetjük. A húsvét a tisztaság, a belső lelki újjászületés, a lelki nagytakarítás időszaka is kellene hogy legyen. Ezért érdemes a környezetünkkel együtt ünneplőbe öltöztetnünk lelkünket is. Fontos, hogy a nyuszira, és más élő kisállatokra is megfelelően figyeljünk.

Húsvéti asztal ünnepi ruhája

Húsvéti asztal ünnepi ruhája

A húsvét megünneplésének mikéntje ősi hagyományokban, szokásokban gyökerezik. A friss virág, a barka, a nyuszi és a hímes tojás mind-mind olyan szimbólum, mely régóta jelképezi ezt az ünnepet. A színpompás dekoráció, a tarka-barka tojások az újraéledő természetet idézik, ám a hagyományok tisztelete mellett megengedhetjük magunknak, hogy olykor-olykor a szokásostól eltérő módon díszítsük fel otthonunkat.

Hirdetés
Húsvéti asztaldíszek, kopogtatók

Húsvéti asztaldíszek, kopogtatók

A kopogtató otthonunk bejárati ajtaját a húsvét színeivel játékosan feldíszíti, s ezzel öröm lesz a megérkezés. Az asztali dekoráció húsvéti hangulatot kelt az ebédlő asztalon és mosolyra ösztönzi az egész családot. A meglepetés kompozíció húsvéti tradicionális játékosságra ösztönzi az egész családot, amikor a tojásokat keresik a kert minden zugában.

Húsvéti dekor

Húsvéti dekor

Kreatív kezimunka - minden ami kreatív! Kreatív hobby ötletek, technikák bemutatása. Oldalamon számos olyan ötletet, cikket, leírást, technikát találsz, amivel pillanatok alatt gyönyörű ajándékokat készíthetsz, vagy feldobhatod mindennapi tárgyaidat.

Húsvéti nyuszik papírból

Húsvéti nyuszik papírból

Bemutatunk pár papír nyuszi készítést, melyhez a mellékelt szabásmintákat kell csak kinyomtatni. Kisebb gyerekek a rózsaszín fülű nyuszit tudják meghajtogatni, majd felfújni a kinyomtatott négyzetből. A barna nyuszi összeállításánál pontos vágásra, hegy- és völgyhajtások horpasztására, és végül kis ragasztásra van szükség. A szürke nyuszi összeállítását a nagyobb gyerekeknek ajánljuk, mert sok aprólékos vágást és precíz ragasztást igényel.

Húsvéti tojásfestés ötletek gyerekeknek

Húsvéti tojásfestés ötletek gyerekeknek

Lassan itt a húsvét, ideje kigondolnunk, milyen szépséges tojásokkal várjuk idén a húsvéti locsolókat! Ezeket a dekoratív díszítéseket, már az óvodás kislányok is megpróbálhatják. Az oldalon húsvéti tojásfestési ötleteket találhatunk gyerekeknek.

Húsvéti tojástartó kosárkák és origami tojás

Húsvéti tojástartó kosárkák és origami tojás

Az alábbi táblázatban összegyűjtöttem egy-két egyszerűen elkészíthető, húsvéti tojástartó kosárkát. A mellékelt sablonokkal gyorsan egyszerűen dolgozhatunk. A kosarak díszítéséhet használhatjuk fantáziánkat,kreativitásunkat!

Húsvéti üvegmatrica sablonok

Húsvéti üvegmatrica sablonok

Honlapomon megosztom minták és sablon gyűjteményemet, mely nagy segítség lehet matrica-, üvegfestés és pergázás (papírcsipke) készítésénél. A kereső használatával könnyen eligazodhat a sablonok között, amelyek ezután letölthetőek.

Kreatív húsvéti dekoráció

Kreatív húsvéti dekoráció

Az utolsó pillanatban jutott eszedbe, hogy elkészíts a húsvéti dekorációt? Íme néhány egyedi, kreatív húsvéti dekoráció, amit otthon házilag magad is elkészíthetsz. Remek szórakozás ez a gyerekeknek is, hiszen minden csöppség izgatottan várja már a nyuszit, a húsvéti tojásokat.

Kreatív tojásfestés

Kreatív tojásfestés

Kreatív tojásfestési módszerekkel és dekorációkkal nagyon szép húsvéti díszeket készíthetünk. Célszerű fa, műanyag, hab vagy kifújt tojásokat alkalmaznunk, mert ezek tovább tartanak, mint a főtt tojások. Ha igazi tojásokat festünk, alaposan mossuk meg őket, és lehetőleg természetes színezéket használjuk. A tojásfestés részletes előkészületei (tojás főzés, fújás, színezés) után íme néhány tipp egyedi tojások festéséhez és díszítéséhez..

Tuti menü