Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Foltvarrás, Patchwork képes leírás - Kreatív hobbi.tlap.hu
részletek »

Foltvarrás, Patchwork - Kreatív hobbi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kreativhobbi.tlap.hu » Foltvarrás, Patchwork
Keresés
Találatok száma - 15 db
A foltvarrás története

A foltvarrás története

A foltvarrás (foltmozaik, patchwork) története igen régi, valószínűleg a szövés feltalálásának idejére esik. A szükség, a szegénység hozta létre, amely során praktikus darabokat készítettek a megszőtt anyagdarabokból. Az első foltvarró asszonyok minden folton-folt takarójukat kézi varrással készítették.

Eszterkézimunka

Eszterkézimunka

Ha érdekelnek a keresztszemes, foltvarrás és más kézimunkák, textilek, esetleg azok elkészítésével kapcsolatos tanácsok, információk, vagy szereted a szép képeket, jó helyen jársz, javaslom, nézz körül.

Folt-varrás foltvarró portál

Folt-varrás foltvarró portál

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle" (Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak) Fenti idézet lehet a mottója ennek az induló honlapnak is. Ha ezzel egyet értesz, máris közénk valónak érezheted magad.

Foltos bolt

Foltos bolt

Foltvarrás - A FoltosBolt a magyaros foltvarrás es kreativitás textil-varrás hirforrása és áruhaza (divatos termekek)! Ebben a magyaros áruhazban különböző patchwork es quilt foltvarrások találhatóak.

Foltos boltok országszerte

Foltos boltok országszerte

A foltvarráshoz szükséges kellékeket áruló üzletek, Foltos boltok országszerte: Méteráru boltok Budapesten, Magyarországi üzletek, ahol a foltosok vásárolnak, Webáruházként is működő boltok, Kellékek, amik szükségesek a foltvarráshoz, Kékfestő műhelyek és üzletek.

Foltvarázs kézimunka webáruház

Foltvarázs kézimunka webáruház

Mindaz, ami a kézimunkázásod során hasznos lehet. Ebben az áruházban csak olyan termékek lesznek, amelyhez valamilyen módon kötődöm. Láttam, elkészítettem, kézzel fogtam..., szívesen, jó szívvel tudom ajánlani. Minden kézimunkához szeretnék további információkat nyújtani (elkészítési segítségek gyakorlatom alapján, kezdő lépések...) és lehetőséged lesz kérdezni, véleményezni is.

Foltvarrás - Tippek, leírások, fotókkal

Foltvarrás - Tippek, leírások, fotókkal

Az oldalon tippeket, leírásokat találhatunk fotókkal fűszerezve a foltvarrás, pachwork világából. Ajándéktáska patchwork-el, Eper - ami soha nem romlik meg, Babatakaró egyszerűen, Neszesszer patchwork-el és még sok minden...

Huncutka Patchwork Blogja

Huncutka Patchwork Blogja

Hobbim a foltvarrás, és szeretném ha mások is látnák a blogomat, ahol bemutatom miket készítettem. Néhány "mű" amit a blogomon megtalálhatsz: patchwork ágytakaró (ilyenből kettő is van), patchwork kulcstartó, asztalterítő, neszeszer, terítő, ceruzatartó. Remélem mindenki talál valami érdekeset a blogomon.

Huncutkacérna patchwork boltja

Huncutkacérna patchwork boltja

Mindkét nagymamám varrónő, talán innen ered az a vonzalmam, amit a varrás iránt érzek. Pár éve találtam rá a foltvarrásra, amit magamtól és a netről tanultam meg. Foltvarróként már három nagyméretű, francia ágyra való ágytakarót készítettem, most készülök a negyedik megvarrására. Ágytakarókon kívül készítek még asztali futókat, neszeszereket, tányéralátéteket,csésze alátéteket, ceruzatartókat, kulcstartókat és még sok minden mást. Ez a boltom, termékeimet itt meg tudod vásárolni.

Hirdetés
Mankafolt patchwork webáruház

Mankafolt patchwork webáruház

Engedjen meg egy kis bemutatkozást. Matuzné Mezei Marianna vagyok, nem csak hobbim a foltvarrás, de varró dinasztia tagjaként szakmámmá is lett. Bár műszaki pályán indultam (innen a precizitás), a szívem az alkotás felé vitt, és most már főállásban patchwork készítéssel foglalkozom. Munkáim sikere, a rengeteg pozitív és elismerő visszajelzés arra ösztönzött, hogy megalapítsam cégemet a Mankafolt Kft-t és webáruházamat, ahol csak saját munkáimat forgalmazom. Ön itt minden termék esetében biztos lehet a prémium minőségben, a megbízható és korrekt kiszolgálásban.

Mesekuckó

Mesekuckó

Négy lánygyermekes édesanyaként patchwork technikával és mesefestéssel színesítettem és tettem otthonná gyermekeim kuckóit. A falak betelnek egy lakás sok hasonlót nem bír el. Számomra varrni megnyugvást és pihenést jelent. Töltekezem. Sok tanulni valóm van még ezen a területen, melyet el kell sajátítanom, sok ötlet van még bennem, amit meg szeretnék valósítani.

Méteráru foltvarráshoz

Méteráru foltvarráshoz

Méteráru boltunkban foltvarróknak is ajánlunk többféle anyagú és mintázatú vásznat. Galériánkban bemutatunk néhány - a felvétel időpontjában - boltunkban található vásznat, de természetesen a készlet folyamatosan változik, bővül.

Napos patchwork blogja

Napos patchwork blogja

Egyre jobban szeretek varrni. Blogomon a munkáimat mutatom be. Találsz itt a babalabdától kezdve, a díszpárnán, macin, táskán keresztül az ágytakaróig sok-sok mindent. Néha hímzéssel is gazdagítom a folt-varrott műveket, vagy akár csak a függönyünket. :) Nézz körül nálam, szólj hozzá, szívesen tanulok a varrásban előttem járóktól!

Patchwork (Quilt) kifejezések

Patchwork (Quilt) kifejezések

A patchwork készítésének nekifogni nem egyszer? dolog. Be kell szerezned a megfelel? hozzávalókat, és egy megfelel? mintaleírást. Ha ez már mind együtt van, nem árt tudni azt sem, a leírás egyes kifejezései mit jelentenek.

Zsuzska foltvarró oldala

Zsuzska foltvarró oldala

Zsuzsika foltvarró oldala. Ez az oldal azért készült, hogy megosszam másokkal is a tapasztalataimat egy-egy technikát illetően. 2007 évben a megújúlt galériában mutatom meg a legfrisseb alkotásaimat.Többek között látványos képekkel illusztrálva a textilportré készítés tudományát...

Tuti menü